Sürdürülebilir Moda: Modaya Çevre Dostu Bir Yaklaşım

Gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmak için, sürdürülebilir bir yaşam tarzını benimsememiz şart! Sürdürülebilir olmak demek, gelecek nesillerin ihtiyaçlarını gözeterek günümüzün ihtiyaçlarını karşılarken aşırı tüketimden kaçınmak ve israfı en azda tutabilmek demek… Biz de hızlı tüketimin bir parçası olmak yerine, sürdürülebilir ve yavaş modayı destekliyor; çevreye hiç zarar vermeden, kaliteli malzeme kullanarak el emeği ile üretim yapıyoruz. El sanatlarına ve insana değer veriyoruz. Sentetik dünyadan uzaklaşıp, nesilden nesile aktarılabilecek, doğaya saygılı yaşlanmayan kreasyonlar yaratıyoruz.

Tüm canlılara ve doğal kaynaklara saygılı, sürdürülebilir ve atıksız bir varoluş gayesiyle çalışıyoruz. Yeni lüks bizim için eco lüks demek! Günümüzde azalan kültürel değerlerin gerçek lüks olduğunu kavrayıp; nitelikli el işçiliklerinden destek alarak hazırlanan zamansız tasarımlar ile yavaş moda hareketini destekliyoruz.

Peki "Yavaş Moda" nedir? Yavaş moda; sürekli değişen moda trendleriyle tüketicileri ihtiyaçlarından fazlasını almaya yönlendiren hızlı moda anlayışının tam tersi! "Yavaş" sözcüğü; "zaman"dan çok "kalite" olgusunu anlatır. Bedenle ilişkilendirildiğinde ise, "yavaş"lamak, bedeni onurlandırmaya ve bedene olduğu gibi değer vermeye işaret eder. Yavaş moda hareketinin temel felsefesi, uzun süreli giyilebilecek, yüksek kaliteli, modası geçmeyecek ürünler üretmek; üretimi ve tüketimi, daha sınırlı ancak değerli hale getirmektir.

Yavaş moda hareketini benimseyerek yarattığımız her tasarım zamandan ve modadan bağımsız! Kalitesiyle nesiller boyu kullanılabilecek, doğaya saygılı yaşlanmayan ürünler tasarlıyoruz. İnsana ve doğal kaynaklara saygıyla, sürdürülebilir bir felsefeyi benimsiyoruz.

Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için kadınların güçlendirilmesine inanıyoruz. Evlerinde müthiş yaratıcılıkla kullanılabilen sanat ürünleri ortaya çıkaran birçok kadına destek olarak yüksek kaliteli malzeme ile üretim yapıyoruz. Bir kadının statüsü ve durumu ne olursa olsun, asla ruhunun sesini dinlemekten vazgeçmemesi gerektiğini düşünüyoruz; çünkü bizce başka bir dünya mümkün!  

Yorum yapın